Kimler pilates yapabilir?

Pilates yapılmasına engel olacak bir fiziksel rahatsızlığı bulunmayan herkes pilates yapabilir. Omurilik ve eklem rahatsızlığı olup doktor tarafından spor yapmasına izin verilmeyen kişiler pilates yapmamalıdır.

Fizik tedavi ve manuel terapi gerektiren rahatsızlıklarda pilates yapılabilir mi?
Bel fıtığında, boyun fıtığında, sakroiliak eklem rahatsızlıklarında ve fibromiyaljide pilates yapılabilir. Pilates yapabilmek için tabii ki doktorunuzun onayı gerekecek. Pilates aracılığı ile bu rahatsızlıklarınız daha hızlı giderilir. Kaslarınızı ve eklemlerinizi rahatlatacak çalışmalar uygulanır.

Pilates ile kilo verilir mi?

Pilates hareketleri tüm bedeninizi çalıştıracağı için kilo verme sürecinizi hızlandırmaktadır. Dinç ve sıkı bir bedene kavuşmanızı sağlayacak olan pilates yardımıyla daha sağlıklı beslenmeye de başlayacaksınız.

Pilates boy uzatır mı?

Pilates, boyunuzun uzamasına yardımcı olmaz lakin omurganızın doğal yapısını kazanmasına yardımcı olur. Duruş bozuklukları sebebiyle omurganızın yapısı bozulabilir ve daha kısa gözükmeniz söz konusu olur. Omurganın doğal dik formunu geri kazanmak isteyenler pilates yapabilir. Omurgayı esneten ve omurganın etrafındaki kasları güçlendiren pilatesle daha uzun görünürsünüz.

Pilatesten beklentimiz ne olmalıdır?

Pilates, akıl ve vücut koordinasyonunu sağlamak, sağlıklı ve dinç bir vücut yapısı oluşturmak için yapıldığından, pilatesten beklentileriniz de bu şekilde olmalıdır. Esnek ve güçlü bir vücut, sıkılaşmış bir beden, dayanıklı eklemler, sağlıklı bir omurga pilatesin size kazandıracaklarıdır.

Pilates yaparken ne giyilir?

Pilates yaparken rahat bir tişört, eşofman veya tayt giyebilirsiniz. Kendinizi rahat hissedeceğiniz ve hareketlerinizi rahatça yapabileceğiniz giysileri tercih etmelisiniz.

Pilates yaparken sakatlanmamak için nelere dikkat etmeliyiz?
Pilates sırasında eğitmeninizin size uygun hareketler tercih etmesi, grup eğitimlerindeyse zorlayıcı hareketlerden kaçınması gerekmektedir. Eğitmeniniz sizi konsantre olmuş bir şekilde eğitime hazırlayarak sakatlanma olasılığınızı azaltmalıdır.

Aletli pilates mi mat pilates mi?

Gereksinimleriniz ve beklentilerinize göre her iki pilates çeşidini de yapabilirsiniz. Bedeninizi daha fit ve kaslı bir görünüme kavuşturmak istiyorsanız aletli pilatesi seçebilirsiniz. Sağlıklı bir hayat ve zinde bir vücut yeterliyse mat pilatesi seçebilirsiniz. Ayrıca isterseniz spor salonunda aletli, evde mat pilates yapabilirsiniz.

Ne kadar sıklıkta pilates yapmalıyım?

Pilates dersleri genel olarakhaftada bir ya da iki gün birer veya ikişer saatten yeterlidir. Evde pilates yapacağınızdaysa her akşam veya haftada birkaç gün yapabilirsiniz. Düzenli yaptığınız zaman ise daha büyük yararı olduğunu göreceksiniz.

Pilates kaç dersten sonra yararlı olur?

Pilatesin etki etme süresi çok hızlıdır. İlk dersten itibaren bedeninizdeki değişimi fark edebilirsiniz. 10 ders sonra vücudunuzun şekle girdiğini göreceksiniz. Kurs bittiğinde ise zinde ve sağlıklı olacaksınız.

Pilates erkekler için de uygun mu?

Pilates herkes için uygun bir egzersiz sistemidir. Pilates yapmanın ne yaşı ne de cinsiyeti vardır.

Dersler kaç dakika sürmektedir?

Pilates dersleri genellikle 1 saat sürer. Bazı grup ve özel dersler 2 saate varabilir.

Hamileler pilates yapabilir mi?

Pilates, hamilelik döneminde doktorların özel olarak önerdiği egzersizler arasındadır. Annenin omurilik ve bacak kaslarını güçlendiren pilates, doğumun kolay olmasını da sağlamaktadır.

Biziler İle İletişime Geçin…